Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 23 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

Στο πλευρό ομάδας εργαζομένων - που διεκδικούν μέσω ασφαλιστικών μέτρων την παραμονή τους στην εργασία στον Δήμο Αθηναίων - βρέθηκε σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Συμβασιούχων Εργαζομένων Κοινωφελών Προγραμμάτων δια της εκπροσώπου αυτής, κυρίας Βίντου Αουρέλας. Παρούσα ήταν για άλλη μια φορά και η Ανοιχτή Πόλη με τον επικεφαλής αυτής, τον κύριο Νάσο Ηλιόπουλο. Σε ανάρτησή της σχετικά με τη σημερινή παρουσία υποστηρίζει ότι συνεχίζουν να διεκδικούν αποτελεσματικές και επαρκώς στελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες, μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους που καλύπτουν ανάγκες του Δήμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση του Πληρεξούσιου Δικηγόρου των εργαζομένων, κυρίου Δημήτρη Περπατάρη «Εκδικάστηκε η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων εργαζομένων συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων. Στο Δικαστήριο κατέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος κατέθεσε για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών του Δήμου και την ομόφωνη στήριξη μέσω ψηφίσματος όλων των δημοτικών παρατάξεων. Υπό το πρίσμα της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ευελπιστούμε στη δικαίωση των εργαζομένων».

Είναι καιρός η κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι η εν λόγω μερίδα εργαζομένων - που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις δομές των Δήμων και η διαδοχική ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους φανερώνει όχι μόνο τις ανάγκες που καλύπτουν, αλλά και τον χαρακτήρα της σύμβασης που δεν είναι άλλος από αυτόν μιας ενιαίας σύμβασης αορίστου χρόνου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου